Brăila | Caravana SMURD Fii pregătit

De Mihai NEGOMIREANU 09 August 2022, 18:58 Administrative

În perioada 14 – 15 august, Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență și caravana SMURD ”Fii Pregătit!” va ajunge în municipiul Brăila.

Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență va fi amplasat în zona adăpostului pescăresc de pe faleza Dunării, iar caravana SMURD în fața Sălii Polivalente ”Danubius” în Parcul Monument. Acestea vor putea fi vizitate duminică în intervalul orar10.00 – 22.00 și luni între 10.00 – 19.00.

Prin obiectivul său de formare a populaţiei, Centrul Mobil este dotat cu echipamente care simulează diverse situaţii de urgenţă, incendii, situaţii meteo extreme sau chiar cutremure. În ceea ce priveşte incendiile, pot fi simulate „flăcări digitale” în producerea unor incendii la aragaz, coşul de gunoi şi aparate electronice şi electrocasnice în bucătărie şi dormitor. Cu această ocazie, cetăţenii vor putea identifica mai uşor posibilii factori de risc şi vor avea oportunitatea să înveţe modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

În cadrul Caravanei SMURD „Fii pregătit” se vor organiza cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență, poți învăța cum se acordă primul ajutor în caz de stop cardio-respirator la adulți, copii sau nou-născuți, cum se recunoște și se intervine în cazul obstrucției căilor aeriene superioare și alte tehnici și manevre de prim ajutor în diverse situații de urgență.

Personalul ISU Brăila este pregătit să acorde timp și să răspundă la toate întrebările legate de situațiile de urgență.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 09 August 2022, 18:58 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii